27.1.2020. 21:16
0
Kobejeva posljednja poruka: Prije ulaska u helikopter javio se sinu Shaquille O'Neala
Legendarni košarkaš i jedan od najvećih u historiji ovog sporta Kobe Bryant tragično je sinoć preminuo nakon što se srušio helikopter u kojem su se nalazili on, njegova kćerka i još sedmero ljudi.

I dok svijet oplakuje smrt "Crne mambe", sin nekadašnjeg klupskog kolege iz Lakersa Shaquille O'Neala, Shareef objavio je na Instagramu posljednju poruku koju je dobio od Kobeja, i to neposredno prije nego što se ukrcao u helikopter.

Talentirani nasljednik gorostasnog centra i sam je odličan košarkaš, a Kobe mu je svojevremeno pomagao da prođe kroz težak period oporavka od povrede, a sada se raspitivao kako se drži poslije odluke da napusti čuveni Univerzitet Kalifornija u Los Angelesu (UCLA).

- Familijo, kako si - upitao je Kobe u 8:29 sati, po lokalnom vremenu, Shareefa.

Mladić mu je u 10:58 napisao da je dobro, da razmišlja o sljedećem potezu, pa je tada upitao Kobeja: "Kako se držiš?"

Odgovor nikada nije stigao. Kobe Bryan je već bio tragična žrtva pada helikoptera, koji je u 9:06 sati poletio i, najvjerovatnije, zbog vrlo loših vremenskih uvjeta, pao oko pet minuta prije očekivanog slijetanja.

Mladom Shareefu je Kobe očigledno bio veliki uzor, pa je, osim poruka koje je objavio, uputio i nekoliko emotivnih poruka kada je saznao šta se desilo sa slavnim košarkašem.

- Ova prva fotografija su naše poruke od jutros. Da samo nisam spavao, da sam samo mogao da pričam s tobom... Ne mogu sada trezveno ni da razmišljam. Mnogo mi je drago što smo se zbližili ovih godina, ne zbog toga što si mi bio sjajan ujak već i trener i mentor. Volim te, čovječe. Hvala ti za sve što si uradio... za ovaj grad, za svijet košarke, a i za mene. Neću te iznevjeriti. Uvijek si računao na mene i podizao me. Volim te.

Objavivši još jedan detalj iz njihovih ranijih razgovora, Shareef O'Neal je dodao i sljedeće:

- Plačem dok čitam sada ove poruke... Čak i kada sam bio u najgorem stanju, često si provjeravao kako sam. Mnogo te cijenim zbog toga, jer mi je baš to, baš tada toliko bilo potrebno. Bio sam poražen dok sam onako sjedio u bolnici danima, misleći da mi je košarkaška karijera gotova. Ti si mi vratio osmijeh na lice. Hvala ti. Volim te.




(Amila Alijagić)

 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.