24.2.2020. 21:52
0
Uz dramatičan finiš BiH izgubila od Grčke
Košarkaška reprezentacija BiH večeras je u dvorani Mejdan u Tuzli igrala protiv Grčke meč 2. kola kvalifikacija za EuroBasket 2021. godine, a duel je završen rezultatom 65:70
Tribine tuzlanske dvorane bile su ispunjene skoro do posljednjeg mjesta.
Zmajevi su krenuli ambiciozno u utakmicu u kojoj su nas u vodstvu držali Halilović, Adamović i Sulejmanović, dok je u finišu ovog perioda tricu uspio da pogodi Pašalić, te tako odgovorio na trojku Larentzakisa. 

Nisu ni Grci čekali, pa su konstantno držali priključak, a u samom finišu uspjeli su i da preokrenu na 17:16 čime je okončan prvi period.

Na polovini druge četvrtine rezultat u Mejdanu bio je 24:24, a onda je nešto bolje zaigrala Grčka.
Napravili su Grci seriju 10:0 u završnici druge četvrtine i minuti i po prije kraja imali su plus devet (38:29). 

Međutim, nakon prvog poluvremena drugog kola kvalifikacijske grupe H situacija nije tako dobra za košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Gostujući Grci vode sa 40:34. 

Miralem Halilović sa sedam poena, Filip Adamović sa šest i Miolan Milošević sa pet najefikasniji su u redovima "Zmajeva", dok Grke predvode Dimitrios Agravanis sa devet, Janulis Larencakis sa osam i Lefteris Bohoridis sa šest koševa. 

Početak treće četvrtine nije donio mnogo dobrih vijesti ni za navijače ni za igrače košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine u meču drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine.

Grci su u drugo poluvrijeme utakmice u tuzlanskom Mejdanu, u kojem se okupilo više od 5.000 navijača, ušli s vodstvom od 40:36, a na kraju tog perioda imali su čak 16 koševa razlike (59:43).

Naši reprezentastivci su smogli snage da se nakon minus 16 (43:59) približimo na 61:65, a potom i 65:68 i imati napad za izjednačenje u finišu meča. No, suci su ostali nijemi na mogući prekršaj na Edinu Atiću i šansa za preokret je propala...
 Grčka je do kraja meča ipak zadržala prednosti slavila uz rezultat 65:70.

Kvalifikacije se nastavljaju u novembru ove godine, kada ćemo ugostiti Bugarsku, dok će Grčka igrati kao domaćin protiv Latvije. Nakon šest kola, plasman na završnicu Eurobasketa izborit će po tri selekcije iz svih osam kvalifikacijskih grupa.

Grupa H: Prvo kolo: RIGA: Latvija - BiH 61:62, PATRA: Grčka - Bugarska 73:63, Drugo kolo: BOTEVGRAD: Bugarska - Latvija 110:104 (dva produžetka), TUZLA: BiH - Grčka 65:70. Treće kolo (26. novembar): BiH - Bugarska, Grčka - Latvija.

Poredak: Grčka 4, BiH 3, Bugarska 3, Latvija 2. 



(Lejla Trle)








0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.