22.6.2021. 14:52
2
Iz Komšićevog kabineta potvrdili da nisu pomogli košarkašicama BiH: Nismo imali sredstva jer budžet nije usvojen
Nakon što je glasnogovornik ženske košarkaške reprezentacije BiH Hajrudin Prolić kazao da posebno iritiraju čestitke pojedinih političara koji su odbili da finansijski podrže reprezentaciju BiH, reagirali su iz kabineta člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.

Podsjećamo da je Prolić naveo da se ženska košarkaška reprezentacija, između ostalih, obratila i kabinetu Željka Komšića, ali je naišla na negativan odgovor.

- Povodom medijskih natpisa da je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić odbio zahtjev Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine za finansijsku pomoć, želimo vrlo jasno i precizno demantovati takve izjave, za što postoje i pisani dokazi.

Nakon upita koji je stigao na adresu u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine, iz kabineta Željka Komšića je upućen odgovor Košarkaškom savezu, u kojem se obavještavaju da državni budžet nije usvojen, a sredstva koja su bila na raspolaganju članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine su ukinuta prošle godine zbog pandemije koronavirusa.

Naime, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine nema nikakvu mogućnost finansijski pomoći bilo koju organizaciju ili pojedinca, pa tako ni Košarkaški savez, bez obzira na finansijsku podršku koju je želio pružiti Reprezentaciji - navode iz Komšićevog kabineta.

Dodaju da je Komšić izrazio želju da Košarkaškom savezu pomogne čim budžet bude usvojen, što je u odgovoru jasno i navedeno.

- Košarkaškoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine koja proteklih dana postiže historijske uspjehe želimo još jednom poželjeti mnogo sreće u nastavku prvenstva - naveli su iz Komšićevog kabineta.

(Ajdin Balićevac)

2
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.