15.8.2023. 17:00
0
Topalbećirević sa Jordanom i zastavom BiH: “Ja sam svoj san ostvario”
FOTO: Sabahudin Topalbećirević
Dugogodišnji sportski novinar i komentator Sabahudin Topalbećirević privodi kraju snimanje filma o legendarnom Toniju Kukoču.

Dokumentarac “The Magical Seven” (Magična sedmica) svoju svjetsku premijeru će imati 13. septembra u Sarajevu. Koprodukcija Sport Kluba i Simposara stoji iz Topalbećirevićeve priče o Kukoču.

“Od početka godine radim film o životu i karijeri Tonija Kukoča. Tokom snimanja filma imao sam čast i privilegiju da upoznam neke od njegovih saigrača, vrhunske sportiste. Ali ni u najluđim snovima nisam mislio da ću upoznati, provesti vrijeme i snimiti, prema svim podacima, najboljeg igrača svih vremena- Michaela Jordana!” napisao je Baho na zvaničnom Facebook profilu i dodao:

“Izjave ne daje gotovo nikako, živi miran život na Floridi, ali kada smo ga kontaktirali i objasnili da radimo priču o Toniju, pristao je odmah na snimanje. Koliko samo voli i poštuje Tonija! Ja sam svoj san, a vjerujem da isti ima svaki sportski novinar, ostvario. Bilo je i smijeha i suza. I još jednom sam shvatio da su oni koji su ostvarili svoj život, postigli najveće uspjehe, zapravo najjednostavniji ljudi.”

Dalje Topalbećirević navodi da bi uskoro mogli očekivati Jordana i na jednom od Simposara, čiji je osnivač i direktor Sabahudin Topalbećirević.

“Moje Bosance i Hercegovce pozdravlja Michael Jordan, možda ga i vidimo na jednom od narednih Simposara, a do tada, sa nevjerovatnim uzbuđenjem očekujem svjetsku premijeru filma o Toniju Kukoču u Sarajevu, (da samo znate a saznaćete koliko Michael Jordan voli Tonija) 13.09.2023.godine. Filma u kojem pored Jordana govore brojne druge zvijezde koje smo, na našu radost, gledali 90-tih godina. Kakva ce to priča biti!” istakao je zadovoljno bh. sportski novinar, prenosi N1.

U filmu između ostalih govore: Božo Maljković, Željko Pavličević, Svetislav Pešić, Duško Ivanović, Rusmir Halilović, kao i mnogo drugi košarkaški s kojima je hrvatski košarkaš igrao tokom svoje karijere na prostorima bivše Jugoslavije.

(Elmedina H.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.