28.8.2023. 18:09
0
Mundobasket: Španija u zadnjoj četvrtini "slomila" otpor hrabrih Brazilaca
U derbiju grupe G, u okršaju Španije i Brazila, viđena je odlična utakmica, a slavila je selekcija Španije sa 96:78.

Najefikasniji u sastavu Španije bili su Santiago Aldama sa 15, Willy Hernangomez 14.

Brazil je iako oslabljen neigranjem Raula Neta, koji je povrijedio protiv Irana, dobio prvu dionicu sa 22:21, pokazao je da može da igra brzo i agresivno, da može da bude na nivou Španije.

Međutim, kako je vrijeme odmicalo, Španija je pojačavala stepen agresivnosti u oba smjera, pa je na poluvremenu vodila sa 50:42, imala je u završnici i dvocifrenu prednost.

U nastavku meča, Španije je održavala stečeni kapital, uoči posljednjeg kvartala vodila je sa 64:59. Brazil je i dalje bio u igri.

Međutim, Španija je ubrzala ritam, odbrana je bila granitna, pa je „furija“ na šest minuta prije kraja imala dvocifrenu prednost. Vremena za preokret je bilo, ali na osnovu dešavanja na parketu bilo je jasno da neće doći do njega.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.