27.2.2024. 17:42
0
Oglasio se Džanan Musa: Nikad nisam bio ponosniji na ono što BiH ima
Košarkaši BiH su sinoć u prepunom tuzlanskom Mejdanu poraženi od favorizirane Francuske sa 64:74.

Bio je to meč drugog kola grupe E kvalif. za Eurobasket, a naš Džanan Musa (24) se oglasio na Instagramu i poručio da nikada nije bio ponosniji na ono što BiH ima.

“Prije svega da kažem da nikad nisam bio ponosniji na ono što BiH ima, ovakve momke, borce i prije svega moju braću! Posebna zahvala BH Fanaticosima što nas podržavaju kroz sve ove godine, hvala Tuzli, Mejdanu i čitavoj BiH na neizmjernoj podršci! Ne stajemo na ovom, vidimo se u novembru”, napisao je Džanan na Instagramu.

Musa je sinoć postigao 15 poena, a reprezentativac Francuske Andrew Albicy je otkrio na koji način su njegovi saigrači i on zaustavili našeg sjajnog košarkaša.

“Znali smo da nas čeka teška utakmica. Bosna i Hercegovina je ekipa netipičnog profila as pet visokih igrača od 2 metra. Bili smo spremni, dobro smo ih skautirali. Znali smo da moramo zaustaviti Džanana Musu, on je najbolji strijelac, onaj koji stvara puno toga pogotovo u odsustvu Johna Robersona i Jusufa Nurkića”, rekao je Albicy i dodao:

Htjeli smo mu zagorčati život. Igram protiv njega u Španiji, poznajem ga i znam da kada ga spriječimo da postigne koš, on postaje frustriran. Morali smo ga maksimalno ograničiti. Promašio je dosta slobodnih bacanja, a onda ide razgovarati s navijačima, sa sucima. To je upravo ono što smo htjeli.”

Inače, BiH nakon dva odigrana kola ima jednu pobjedu i jedan poraza.

Naša selekcija će naredne dvije utakmice igrati u novembru protiv Hrvatske.

Hrvatska će biti domaćin 21. novembra, dok će se drugi meč igrati tri dana kasnije u BiH.

Plasman na Eurobasket iz naše grupe izborit će dva najbolja tima. Kipar kao domaćin ima osiguran nastup na prvenstvu.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.