19.3.2024. 17:55
0
Mladost žestoko udarila po Savezu: Naš klub nema snage nositi se sa korumpiranim pojedincima
Košarkaški klub Mladost iz Mrkonjić Grada oglasio se saopštenjem povodom odluke da se meč Mladosti i Sparsa mora ponovo odigrati ove srijede.
Podsjećamo, ovaj meč se trebao igrati još u januaru, no tada je Spars na dan odigravanja utakmci javio da neće odigrati utakmicu zbog bolesti, bez saglasnosti domaćina. Iako se očekivalo da će utakmica biti registrovana 20:0 u korist Mladosti, te vjerovatno i oduzet bod koji se dobija za poraz, to se nije dogodilo i Košarkaški savez je odlučio da se utakmica treba odigrati ove srijede, i to sa rosterom koji je u tom trenutku bio validan, što znači da će Spars nastupiti bez većeg broja košarkaša, ali će i Mladost imati problema sa timom.

Saopštenje Mladosti prenosimo u cijelosti:

- Poštovani navijači i prijatelji KK „Mladost“ Mrkonjić Grad,

Naš klub najoštrije osuđuje odluku Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine da se meč između našeg kluba i KK „Spars“ (Sarajevo) ponovi, umjesto da se utakmica zaključi rezultatom 20:0 u našu korist, kako je ranije odlučeno i kako nalažu pravila naše lige. Naime, KK „Spars“ je mimo svih pravila i propozicija takmičenja, odlučio da utakmicu 14. kola samoinicijativno otkaže, pokazujući time veliko nepoštovanje prema domaćinu i cjelokupnom takmičenju.

Ovakvo ponašanje kako našeg suparnika, tako i dijela ljudi koji su se bavili ovim pitanjem u Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine, jasno pokazuje kakav je odnos prema klubovima iz manjih sredina, što otvara sumnje da se odluke donose sa vrlo ciljanim diskriminatorskim namjerama, jer se zna da naš klub nema adekvatne snage koje se mogu nositi protiv korumpiranih pojedinaca koji koriste poluge moći za sopstveni interes.

S obzirom da nismo u mogućnosti da se nosimo sa sistemom u kojem nas „kadija i tuži i sudi“, pritjerani smo u ćošak i primorani da utakmicu protiv KK „Spars“ odigramo sutra, kako bismo izbjegli upravo one sankcije koje su trebale biti primjenjene u slučaju KK „Spars“.

U ovu utakmicu ulazimo sa nekoliko povrijeđenih igrača, koji su dali sve od sebe da naš klub ostvari što bolji rezultat u ovoj sezoni. Dakle, u utakmicu sa KK“ Spars“ ulazimo oštećeni, ali ne i sa pognutom glavom, jer bez obzira na sve pokazaćemo svima da se i sa očiglednom nepravdom znamo i umijemo nositi dostojanstveno.

Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine, kao i našem protivniku jasno ćemo staviti do znanja da dolaze u grad vrlo ponosnih, čestitih i hrabrih ljudi, u grad antifašizma i grad u kojem nema mjesta za diskriminaciju, kultur-šovinizam i ponižavanje drugih.

Pozivamo sve naše navijače i prijatelje kluba da se okupe u što većem broju i da pruže podršku našim momcima koji će u sutrašnjem meču protiv suparnika, braniti boje našeg kluba, ali i dostojanstvo i obraz našeg grada.

Utakmica protiv KK „Spars“ igra se sutra, 20. marta sa početkom u 19:00 časova u Sportskoj dvorani „Arena Nove Banke“.

S poštovanjem,

KK „Mladost“ Mrkonjić Grad, stoji u saopštenju KK Mladost iz Mrkonjić Grada.



(Ajdin B.)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.