Stiže još jedan jednostavan recept s kojim ćete od obične piletine napraviti vrhunsko jelo.
Sastojci:
500 g pilećeg filea
250 g blitve
200 g goude
2 češnja bijelog luka
maslinovo ulje
so
biber
prezla
majčina dušica
Najprije pripremite blitvu s kojom ćete obogatiti piletinu. Na maslinovom ulju kratko prepržite sitno nasjeckan bijeli luk, pa dodajte listove blitve. Posolite i pobiberite po želji i sve dinstajte oko 5-10 minuta. Skinite s vatre i ostavite sa strane.
Pileći file zarežite na nekoliko mjesta kako biste napravili „džepove“ u koje ćete staviti po komad sira i po kašiku blitve. Sve pospite sa malo majčine dušice i po želji još posolite i pobiberite.
Komad folije u kojem ćete peći piletinu pospite sa malo prezle, pa stavite po tome meso. Sve još jednom pospite sa malo prezle, pa zamotajte dobro u foliju. Piletinu pecite u zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta. Nakon toga, odmotajte foliju i vratite meso u rernu na još 15 minuta da se fino zapeče. Dobar tek, želi Vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.