17.11.2020. 12:30
0
Grah s mesom
Kada zamirišu snijegovi, definitivno je vrijeme za grah i to onaj s mesom. Uz pomoć Tefala ovo tradicionalno jelo pripremit ćete za malo više od pola sata.
Sastojci:

600 g graha
160 g suhog mesa 
160 g juneće kobasice 
100 g zelene paprike 
1 veći luk
1 svježi paradajz
2 češnja bijelog luka
60 ml vode

Za potpuni uspjeh ovog recepta mnogo je bitno da grah namočite u vodu. Minimalno vrijeme namakanje je oko 2 sata, a ako želite mekan grah onda ga ostavite u vodi što duže.

Pripremite i ostale namirnice. Luk izrežite na četvrtine, paradajz ogulite i nasjeckajte na kockice, usitnite bijeli luk, a možete ostaviti i čitave češnjeve, papriku narežite na kocke. Suho meso nemojte sitniti, ostavite veće komade, a i kobasice ostavite u komadu.

Sve sastojke dodajte u Tefal One pot automatski električni lonac pod pritiskom, pa prelijte vodom i zatvorite.

Odaberite program za kuhanje pod visokom pritiskom (Pressure Cook – High Mode), namjestite sat na 35 minuta i pritisnite Start. I o grahu više ne morate razmišljati dok ne bude gotov. Nema miješanja, nema provjeravanja da li je kuhan i sl. Dobar tek, želi Vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.