Urolana teletina ne samo da lijepo izgleda, već vas dodatno mirisom mami, a tek kada je probate ugođaj je potpun i lagano vas obuzima osjećaj sreće.
Sastojci:
1,2 – 1,5 kg telećeg flama
200 g bukovača
500 g špinata
1 veća glavica ljubičastog luka
biber
so
Zamolite mesara da vam da komad telećeg flama za rolovanje, pa ga oštrim nožem doradite da dobijete fini pravougaonik od mesa. Posolite ga sa obje strane i ostavite sa strane.
Zatim, prepržite sitnije nasjeckan ljubičasti luk, pa kada omekša dodajte isjeckane bukovače. Kratko prodinstajte, pa dodajte špinat. Sve posolite i pobiberit po želji, pa dinstajte dok skoro sva tečnost ne ispari.
Smjesu od gljiva i povrća ravnomjerno rasporedite po mesu, pa ga pažljivo zarolajte. Urolano meso učvrstite kuhinjskim koncem, pa ga stavite u tepsiju i sve pokrijte alu folijom. Stavite u rernu na 220 stepeni i pecite oko 50 minuta.
Nakon toga, skinite foliju, smanjite temperaturu na 200 pa sve još pecite oko pola sata. Gotovu roladu ostavite da se malo prohladi, pa je tek onda režite na komade debljine oko 1,5 – 2 cm.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.