27.3.2024. 16:14
0
Uljevak s piletinom
Kada ne znate šta biste za jelo, nije loše podsjetiti se na neke stare i skoro zaboravljene recepte. Bez previše komplikacija i relativno brzo dobijete sjajan obrok, baš kao što je ovaj uljevak.
Sastojci:

500 g otkoštenog zabatka
4 jaja
300 ml mlijeka
100 g brašna
1 kašika soli
1 prašak za pecivo
20 ml ulja
mješavina začina

Meso najprije popržite u tavi na jačoj vatri. Začinite ga mješavinom začina. Piletinu pržite oko pet 3-4 minute sa svake strane. Zatim je prebacite u tepsiju u kojoj ćete peći uljevak.

U posebnoj zdjeli, potom, pomiješajte jaja, mlijeko i so, pa kad vam se smjesa sjedini dodajte brašno i prašak za pecivo. 

Sa dobivenom smjesom prelijte meso i stavite u zagrijanu rernu na 220 stepeni i pecite oko pola sata. 

Kuh poh pratite i na facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu i tiktoku.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.