15.10.2018. 12:17
0
Sendvič keksići
Počastite se prhkim keksićima koji se tope u ustima, a koji su prejednostavni za napraviti!
Sastojci:

250 g putera
3 kašike šećera 
1 vanilin šećer
1 jaje
korica ½ limuna
sok ½ limuna
125 g mljevenih badema 
350 g brašna
100 g marmelade od kajsija
šećer u prahu

Puter ostavite na sobnoj temperaturi, pa ga izmiksajte u kremu. Dodajte šećer i vanilin šećer, te žumance, koricu pola limuna i sok pola limuna, pa sve još jednom dobro izmiksajte.

Bademe blanširajte, pa im skinite kožicu, te ih sameljite na sitno. Možete i kupiti već blanširane bademe, pa vam ostane samo da ih sameljete. Umiješajte bademe u kremu, pa dodajte brašno i lagano zamijesite glatko tijesto.

Na pobrašnjenoj površini tijesto razvaljajte na debljinu od otprilike 6-8 mm, pa ih kalupom, ili čašicom oblikujte u jednake keksiće. Poslažite ih na tepsiju i pecite ih na 180 stepeni oko desetak minuta, pazeći da ne porumene. 

Bjelance umutite, pa s njim premažite pečene keksiće i ostavite nekoliko minuta. Mi smo koristili marmeladu od kajsija, a vi, naravno, možete upotrijebiti bilo koju. Ako vam je marmelada previše gusta, možete je kratko zagrijati u mikrovalnoj. 

Čajnom kaškicom na jedan keksić stavljajte marmeladu, pa ga pritisnite drugim kako biste dobili male „sendviče“. Keksiće na kraju pospite šećerom u prahu i spremite u kutiju sa poklopcem. Biće ukusniji ako uspiju prenočiti ;) Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.