Što više različitog povrća, to će čorba biti bolja. Kad već ne koristite meso, onda nemojte štedjeti povrće koje će osim bogatog okusa vašoj čorbi dati i nedoljivo šarenilo.
Sastojci:
4 krompira
100 g zamrznutog graška
1 luk
1 mrkva
150 g karfiola
150 g brokule
1 kašika masla
1 povrtna kocka
so
20 g pavlake
U veliku šerpu uspite vodu i stavite na šporet. Zatim, dodajte krompir koji ste isijekli na kockice, sitno nasjeckan luk, kolutiće mrkve, te smrznuti grašak. Kada voda počne ključati, smanjite vatru i dodajte maslo, pa sve kuhajte oko pola sata.
Nakon toga dodajte cvjetove karfiola i brokule, te povrtnu kocku za supu, posolite po želji i nastavite krčkati dok povrće ne bude mekano onako kako biste željeli. Pred sami kraj kuhanja, u čorbu umiješajte pavlaku sa što većim udjelom mliječne masnoće, poklopite i skinite s vatre. Čorbu servirajte sa malo suhog vlasca. Dobar tek, želi vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.