12.9.2019. 13:09
0
Losos šnite
O ovim losos šnitama pričat će se samo u superlativima, a svi će jedva čekati da ih ponovo pravite.
Sastojci:

400 g file lososa
250 g lisnatog tijesta
20 g senfa gorušica (senf sa sjemenkama)
250 g špinata
100 g svježeg sira
20 g majoneza
½ soka od limuna
2 kašičice kopra
so
biber

Najprije skuhajte kratko špinat u slanoj vodi, pa ga ispasirajte. Možete koristiti i smrznuti. Ostavite sa strane.

Lisnato tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj površini na debljinu od 2-3 mm. U posebnoj zdjelici pomiješajte svježi sir, majonezu, sok limuna i kopar. File lososa obično dođe s kožicom, pa je odstranite u potpunosti da ostane samo file.

Po razvaljanom tijestu, najprije, razmažite senf. Ako ne nađete onaj sa sjemenkama, slobodno iskoristite obični. Zatim, rasporedite pire od špinata, a po njemu poslažite komade lososa. Malo posolite i pobiberite, pa preko lososa rasporedite smjesu od sira i majoneze.

Sve pažljivo umotajte, pa prebacite u tepsiju ili vatrostalnu zdjelu u kojoj ćete peći i stavite u zagrijanu rernu na 200 stepeni. Nakon 20 minuta ukusni zamutaljak bi trebalo da je gotov, ali vi ga možete peći i duže ako želite da bude hrskavije tijesto. Ostavite da se malo ohladi, a potom ga narežite na šnite i poslužite uz zelenu salatu. Dobar tek, želi vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2015, Source d.o.o.