Tjestenina je uvijek pravi izbor kada smo mnogo gladni, i želimo nešto ukusno, a jednostavno. Skuhajte pastu koju nađete u kući i poslužite je uz ovaj umak i imat ćete bingo!
Sastojci:
250 ml vrhnja za kuhanje
150 ml paradajz sosa
50 g sira ribanca ili parmezana (sitno narendanog)
svježi peršun
so
biber
Dakle, apsolutno je nebitno koju vrstu tjestenine budete koristili, ovaj jednostavni umak će svakoj dodati potreban ukus i miris.
Tjesteninu skuhajte po uputama na pakovanju, i dok se kuha, imate sasvim dovoljno vremena da pripremite umak.
U tavi zagrijte vrhnje za kuhanje, pa prije nego što proključa umiješajte paradajz sos. Zatim, dodajte so, biber i sitno isjeckan peršun. Na kraju umiješajte sir ribanac, ili parmezan koji je potrebno narendati na sitno, i čim umak proključa skinite ga s vatre. Toplim umakom prelijte pastu i po želji je pospite sa još malo sira. Dobar tek, želi vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.