Danas malo egzotike u našoj kuhinji... pureći file, dinja, vodka... mmm, već nam ide voda na usta....
Sastojci:
300 g purećeg filea
1 manja dinja
30 g putera
2 kašike meda
10 ml vodke
grančica timijana
Pureći file ostavite u komadu, pa ga nakon što se puter (20 g) rastopi fino popržite na grill tavi. Probajte meso okretati tako da se podjednako isprži sa svih strana. Isprženo meso skinite s vatre i poklopite, kako bi se odmorilo.
A onda napravite ukusni umak, odnosno kupku za ovaj odlična komad mesa. U
Tefal blender ubacite kockice dinje, med, vodku i svježi timijan, pa sve miksajte dok ne dobijete pire.
U tavi rastopite puter (10 g), pa u njega izlijte pire od dinje i na laganoj vatri miješajte dok se pire ne počne zgušnjavati. Puretinu izrežite na manje medaljone, pa ih poslužite u sočnoj kupki od dinje.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.