O mladom krompiru pripremljenom na ovaj način slušat ćete samo pohvale, a uz to priprema je vrlo jednostavna.
Sastojci:
1 kg mladih krompirića
1 kašika svježeg vlasca
1 kašika ruzmarina
1 kašičica džumbira u prahu
1 kašičica bijelog luka u prahu
1 kašičica kurkume
20 ml maslinovog ulja
so
Za potpuni uspjeh ovog recepta dobro bi bilo da nabavite manji mladi krompir. Dobro ga operite i nemojte ga guliti. Posušite ga i svaki krompir prerežite na pola.
Krompir prebacite u što veću zdjelu, pa po njemu pospite svježi vlasac, ruzmarin, džumbir u prahu, bijeli luk u prahu, te kurkumu. Sve prelijte sa što kvalitetnijim maslinovim uljem i dobro izmiješajte.
Tako začinjen krompir poslažite u tepsiju, a ostatak začina i ulja iz zdjele prelijte po njemu. Sve stavite u zagrijanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 25 minuta. Topao krompir poslužite uz mladi sir ili kajmak i zelenu salatu.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.