4.11.2019. 11:00
1
Mladi krompir na mediteranski
O mladom krompiru pripremljenom na ovaj način slušat ćete samo pohvale, a uz to priprema je vrlo jednostavna.
Sastojci:

1 kg mladih krompirića 
1 kašika svježeg vlasca 
1 kašika ruzmarina
1 kašičica džumbira u prahu
1 kašičica bijelog luka u prahu
1 kašičica kurkume 
20 ml maslinovog ulja
so

Za potpuni uspjeh ovog recepta dobro bi bilo da nabavite manji mladi krompir. Dobro ga operite i nemojte ga guliti. Posušite ga i svaki krompir prerežite na pola.

Krompir prebacite u što veću zdjelu, pa po njemu pospite svježi vlasac, ruzmarin, džumbir u prahu, bijeli luk u prahu, te kurkumu. Sve prelijte sa što kvalitetnijim maslinovim uljem i dobro izmiješajte.

Tako začinjen krompir poslažite u tepsiju, a ostatak začina i ulja iz zdjele prelijte po njemu. Sve stavite u zagrijanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 25 minuta. Topao krompir poslužite uz mladi sir ili kajmak i zelenu salatu. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.