8.11.2019. 12:55
0
Pastrmka u medenim orasima
Najpopularniju slatkovodnu ribu pripremali ste do sad na različite načine, ali da je medena i hrskava, pa još umotana u orahe... Eh, to tek trebate isprobati!
Sastojci:

500 g pastrmke 
40 g oraha  
40 g kukuruznog brašna 
20 g putera 
1 kašika meda 
1 kašičica crvene paprike 
1 kašika vode 
1 jaje 
morska so 
biber 
limunov sok 

Pastrmke očistite, pa ih dobro operite i još bolje posušite. Kukurkuzno brašno pomiješajte sa crvenom paprikom, jaje umutite sa malo vode, a orahe sameljite i pomiješajte sa biberom i soli.

Ribu, potom, prvo dobro uvaljajte u brašno, a zatim i u jaja. Nakon toga, pastrmku što bolje uvaljajte u orahe, pa ih poslažite u tepsiju. Sve stavite u zagrijanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 20 minuta.

Dok se ribe peče, napravite medeni umak. U tavici rastopite puter, pa u njega dodajte med i sok od limuna. Dobro izmiješajte sve, pa sa ovom smjesom prelijte gotove ribe. Pastrmke poslužite uz omiljeni prilog. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2015, Source d.o.o.