11.11.2019. 12:57
0
Pastanjata
Tjestenina je super namirnica koju možete pripremati kad god vam padne na pamet. A osim toga, možete je kombinirati sa različitim sastojcima. Naš kuhar je ovog puta napravio sjajnu kombinaciju sa brokulom i leblebijama.
Sastojci:

320 g integralne tjestenine po želji
200 g leblebija iz konzerve
300 g brokule 
2-3 češnja bijelog luka 
1 kašičica ljute crvene paprike 
maslinovo ulje
so
svježi peršun
parmezan za posipanje

Tjesteninu po želji skuhajte u puno vode da bude al dente. U isto vrijeme skuhajte i cvjetove brokule. Otprilike im je potrebno isto vremena da se skuhaju.

U wok tavi na maslinovom ulju prepržite sitnije nasjeckan bijeli luk i dodajte mljevenu crvenu ljutu papriku. Kada bijeli luk otpusti svoju prepoznatljivu aromu, dodajte skuhane cvjetove brokule, pa sve pržite uz stalno miješanje oko 5 minuta. Tada dodajte leblebije, pa nastavite pržiti i miješati. Posolite i pobiberite po želji.

Nakon 5-7 minuta dodajte i skuhanu pastu, pa sve još jednom dobro izmiješajte i kratko prepržite u woku. Sve pospite sitno nasjeckanim svježim peršunom i komadićima parmezana i poslužite toplo. Dobar tek, želi vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.