Na čorbe gledamo kao na topla predjela, ali ovako pripremljena može biti sjajan kompletan obrok. Recept s kojim ćete riješiti današnju dilemu šta kuhati za ručak!
Sastojci:
350 g pilećeg filea
2-3 krompira
150 g špinata
100 g šampinjona
2-3 češnja bijelog luka
20 ml maslinovog ulja
1 l pilećeg temeljca
mješavina začina
1 kašičica kurkume
so
biber
Na maslinovom ulju kratko prepržite komade piletine, pa dodajte kockice krompira. Sve dobro izmiješajte pa dodajte sitnije nasjeckan bijeli luk i grubo narezane šampinjone. Posolite, pobiberite, te dodajte mješavinu začina.
Špinat možete kratko izblanširati, pa ga dodati ostalim namirnicama, a nećete pogriješiti ni ako ga dodate svježeg ili smrznutog. Dodajte, potom, i kurkumu, pa sve prelijte pilećim temeljcem i kuhajte oko pola sata, odnosno dok krompir ne bude mekan.
Nakon toga, čorbu skinite s vatre i
Tefal štapnim mikserom je usitnite do željene gustoće. Zelenu čorbu poslužite sa komadićima prepečenog hljeba i malo žutog sira.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.