16.12.2019. 13:50
0
Zelena čorba od piletine
Na čorbe gledamo kao na topla predjela, ali ovako pripremljena može biti sjajan kompletan obrok. Recept s kojim ćete riješiti današnju dilemu šta kuhati za ručak!
Sastojci:

350 g pilećeg filea
2-3 krompira
150 g špinata
100 g šampinjona
2-3 češnja bijelog luka
20 ml maslinovog ulja
1 l pilećeg temeljca
mješavina začina
1 kašičica kurkume
so
biber

Na maslinovom ulju kratko prepržite komade piletine, pa dodajte kockice krompira. Sve dobro izmiješajte pa dodajte sitnije nasjeckan bijeli luk i grubo narezane šampinjone. Posolite, pobiberite, te dodajte mješavinu začina.

Špinat možete kratko izblanširati, pa ga dodati ostalim namirnicama, a nećete pogriješiti ni ako ga dodate svježeg ili smrznutog. Dodajte, potom, i kurkumu, pa sve prelijte pilećim temeljcem i kuhajte oko pola sata, odnosno dok krompir ne bude mekan.

Nakon toga, čorbu skinite s vatre i Tefal štapnim mikserom je usitnite do željene gustoće. Zelenu čorbu poslužite sa komadićima prepečenog hljeba i malo žutog sira.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.