Nikad brže napravljene, a u isto vrijeme ukusnije piletine nećete okusiti ukoliko ne isprobate recept za Pile iz lonca.
Sastojci:
4 pileća karabatka
100 g nasjeckanog paradajza iz konzerve
100 g svježe paprike
1 manji luk
3 češnja bijelog luka
20 ml maslinovog ulja
so
biber
čili paprika
Zarežite karabatake do kosti. Zagrijte ulje u
Tefal ekspres loncu, pa ispržite karabatake sa svih strana dok ne porumene. Izvadite ih i ostavite sa strane.
Potom, ubacite povrće (na kockice izrezan luk i svježu papriku, te sitno nasjeckan bijeli luk), kratko ga prepržite, pa prelijte sa 200 ml tople vode i narezanim paradajzom i dobro promiješajte.
Dodajte preostale sastojke. Začinite solju, biberom i čili paprikom, pa vratite meso u lonac. Promiješajte. Zatvorite ekspres lonac i ostavite da kuha 7 minuta nakon što ventil počne „šištati“.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.