17.2.2020. 11:13
0
Gril salata
Tanjur pun boja privući će i one najsitije, a tek kad zamiriše grilovano povrće... Definitivno, salata koju ćete pamtiti!
Sastojci:

1 tikvica 
1 crvena paprika
1 zelena paprika
½ glavice zelene salate 
50 g rukole
50 g kukuruza
so
biber
mljevena crvena paprika 

dresing:
100 ml jogurta 
100 ml pavlake 
so 
šećer 
vlasac

Tikvice izrežite na široke trakice, pa ih stavite na gril tavu. Blago ih posolite, pobiberite, te pospite sa malo mljevene crvene paprike. Prilikom grilovanja blago ih premažite sa maslinovim uljem. Isto uradite i sa crvenom i zelenom paprikom. Grilovano povrće isijecite na kockice i ostavite sa strane.

Potom, napravite dresing. U veću zdjelu uspite jogurt, dodajte pavlaku i sitno sjeckan vlasaca, pa sve posolite i malo pošećerite. Dobro izmiješajte i ostavite sa strane.

Listove zelene salata natrgajte na manje komade i ubacite u veliku zdjelu. Dodajte rukolu i kukuruz, te grilovano povrće. Sve prelijte dresingom i dobro izmiješajte. Ovu salatu sa dodatkom prepečnog hljeba možete poslužiti kao zaseban obrok, a odlično će se slagati uz neki fin komad mesa. Dobar tek, želi vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.