18.2.2020. 11:33
0
Stara dobra popara
Stari hljeb nemojte nikada bacati, a osim prženica, možete ga iskoristiti za poparu. Ovo tradicionalno jelo ima bezbroj različitih verzija, a naš kuhar preferira kombinaciju faširanog mesa, luka i sira.
Sastojci:

1 stari hljeb
500 g faširanog mesa 
200 g luka
150 g žutog sira
4 češnja bijelog luka
so
biber
ljuta crvena paprika

Stari hljeb iskidajte rukama na veće zalogaje, pa ga poslažite po tepsiji. Potrudite se da komadi hljeba budu što zbijeniji. Sve stavite u zagrijanu rernu na 100 stepeni i pustite nek se hljeb dodatno osuši. Dok se hljeb suši, pripremite ukusni umak.

Luk isjeckajte na sitne kockice, pa ga pržite oko 10 minuta. Tada dodajte sitnije narezan bijeli luk, a potom i meso. Sve dobro izmiješajte i dinstajte oko 15 minuta. Na kraju sve posolite, pobiberite i pospite ljutom crvenom paprikom. Prelijte toplom vodom i pustite da krčka par minuta.

Sa ovim umakom prelijte osušeni hljeb, sve pospite sa narendanim žutim sirom po želji i stavite u rernu koju ste prethodno pojačali na 200 stepeni i pecite još 10-15 minuta. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.