21.2.2020. 11:21
0
Slani palačinci
Poznati kao omiljeni desert, palačinci imaju i svoju drugu stranu. Odlični su i kad su slani!
Sastojci:

400 g brašna 
400 ml mlijeka 
30 g rastopljenog putera
2 jaja 
biber
so
muškatni oraščić
vlasac

namaz:
lebleć (kuhano povrće)

Obično se sa palačincima zasladimo, ali ovoga puta odlučili smo se na slanu varijantu. U većoj zdjeli pomiješajte brašno i mlijeko, pa mikserom umutite tijesto. Kada se sjedini, dodajte rastopljeni puter i jaja, pa sve posolite i pobiberite. Na kraju dodajte malo muškatnog oraščića i najmanje 2 velike kašike vlasca. Sve miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Ostavite je u frižider na pola sata.

U Tefal tavi ispržite palačinke i slažite ih jedne na druge. Gotove palačinke možete namazati domaćom paštetom, sirnim namazom, ili čak i sa Leblećem kojeg je naš kuhar uz pomoć Tefal štapnog miksera pretvorio u glatku kremu. Koju god kombinaciju da odaberete sigurni smo da nećete pogriješiti.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.


 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.