23.3.2020. 12:09
0
Napuljski trokutići
U narednom periodu donosimo vam recepte koji su jednostavni i možete ih napraviti sa namirnicama koje nas većina ima već u kući. Dakle, bez suvišnog izlaženja u kupovinu, ovaj recept je dostupan svima.
Sastojci:

300 g pšeničnog brašna 
150 g kukuruznog brašna 
50 ml maslinovog ulja 
1 vrećica kvasca 
1 kašičica šećera 
1 kašika brašna 
1 kašičica soli 
1 kašika meda 
2 kašike prezle 
2 kašike parmezana 
½ kašičice bijelog luka u prahu 
1 kašičica bosiljka
1 kašičica ruzmarina
1 kašičica origana

U manjoj zdjelici, najprije, pomiješajte kvasac, 1 kašiku brašna, 1 kašičicu šećera i 100 ml mlake vode. Ostavite sve oko 15 minuta na toplom.

U posebnoj, većoj zdjeli, pomiješajte pšenično i kukuruzno brašno. Zatim, dodajte med i so, te nadošli kvasac. Postepeno u smjesu dodajite oko 200 ml tople vode i lagano umijesite glatko tijesto. Ostavite ga na toplom oko 45 minuta.

Nadošlo tijesto razvaljajte u krug na pobrašnjenoj površini na debljinu oko 2 cm. Okruglu tepsiju premažite bogato s maslinovim uljem, pa u nju prebacite pogaču. Potom, na više mjesta napravite mala udubljenja, pa pogaču premažite ostatkom maslinovog ulja.

U manjoj zdjeli pomiješajte prezlu, sitno narendani parmezan, so, bijeli luk u prahu, te bosiljak, ruzmarin i origano. Sa ovom smjesom pospite pogaču i stavite je u zagrijanu rernu na 200 stepeni oko pola sata, odnosno dok ne porumeni onako kako volite. Gotovu pogaču isijecite na trokutiće kao pizzu. Dobar tek, želi vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.


0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.