25.3.2020. 15:06
0
Kukuruzne tortilje
Tortilje su sjajna zamjena za hljeb i druga peciva, a vrlo su jednostavne za napraviti. Također, možete ih kombinirati uz razne druge namirnice.
Sastojci:

350 g pšeničnog brašna
150 g kukurznog brašna
½ vrećice praška za pecivo 
50 ml maslinovog ulja
so
250 ml tople vode

U većoj zdjeli pomiješajte pšenično i kukuruzno brašno, te prašak za pecivo i malo soli. Kada se sve sjedini ulijte maslinovo ulje, a potom postepeno dodajite toplu vodu i umijesite glatko tijesto.

Od dobivenog tijesta izradite kuglice veličine šake, pokrijte ih krpom ili plastičnom folijom i ostavite ih na toplom oko 15 minuta.

Kuglice tijesta, na kraju, na pobrašnjenoj površini razvaljajte u oblik tave u kojoj će te ih pržiti, pa ih naslažite jednu na drugu. Najbolje ćete ih ispeći ukoliko to budete radili u Tefal tavi za palačinke.

Tortilje pržite bez ulja i onoliko dugo dok ne dobiju željenu boju. Gotove tortilje možete puniti sa svim namirnicama koje pronađete u frižideru. Dobar tek, želi vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.