30.3.2020. 13:02
0
Integralne pitice s povrćem
Ovo tijesto je s vana hrskavo, a iznutra mekano i možete ga puniti čim god želite, odnosno sa svim onim što trenutno imate u kući. Naš kuhar je integralne pitici punio povrćem.
Sastojci:

tijesto: 
100 g integralnog brašna 
20 g glatkog brašna 
20 g mljevenih sjemenki suncokreta 
3 kašike ulja 
2 kašike vode 
80 g svježeg (mladog) sira 
so

povrtni fil: 
1 kašika maslinovog ulja 
2 češnja bijelog luka 
1 tikvica 
250 g šampinjona 
so
biber
mažuran
bosiljak 
peršun

preljev: 
1 jaje 
2 kašike milerama 
so

dodaci:
100 g brokule

Integralne pitice su sjajne za svako doba dana. Dakle, možete ih pripremiti i za doručak, kao i za ručak ili večeru. Naš kuhar je ovoga puta koristio povrtni nadjev, ali vi ove pitice možete puniti s čim god želite. To može biti tvrdi sir, gorgonzola, suho meso, narezak, salama... ili šta god nađete u frižideru.

Za tijesto vam je potrebno integralno pšenično brašno i glatko brašno koje pomiješate. Zatim, dodate sjemenke suncokreta koje ste prethodno samljeli, te ulje i vodu. U smjesu dodajte još i svježi ili mladi sir, malo posolite, i umijesite glatko tijesto. Tijesto prekrijte i ostavite na hladnom oko 15 minuta.

Dok se tijesto hladi, možete pripremiti nadjev. Na malo maslinovog ulja prepržite sitno nasjeckan bijeli luk, pa mu dodajte tikvicu nasjeckanu na kockice i listiće šampinjona. Posolite, pobiberite, te dodajte mažuran, bosiljak i svježi peršun i sve dinstajte na laganoj vatri oko 5-7 minuta.

U posebnoj zdjeli umutite jaje sa mileramom i malo soli.

Ohlađeno tijesto možete razvaljati na pobrašnjenoj površini na debljinu od oko 0,5 cm, pa ga iskružiti na manje krugove ili ga direktno možete rasporediti u manje kalupe. Tijesto potom na nekoliko mjesta izbockajte viljuškom, pa stavite u zagrijanu rernu na 200 stepeni i pecite između 10-15 minuta.

Zapečene pitice, nakon toga, napunite smjesom od tikvica i gljiva, te preljevom od jaja i milerama, pa vratite u rernu i pecite oko 20 minuta. Za to vrijeme možete skuhati brokulu, ali pazite da je ne prekuhate. Cvjetove brokule rasporedite na pitice, pa vratite u rernu na još desetak minuta. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.


 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.