Jaja se mogu pripremiti na stotinu različitih načina, a jedan od njih je i ovaj neobični omlet koji je preukusan i odličan za početak dana.
Sastojci:
4 jaja
4 kriške tost hljeba
20 ml vrhnja za kuhanje
20 g putera
½ svježeg paradajza
½ stabljike mladog luka
150 g edamera
so
biber
muškatni oraščić
kopar
peršun
bijeli luk u prahu
U jaja dodajte vrhnje za kuhanje, sitno nasjeckan kopar i peršun, te so, biber, muškatni oraščić i bijeli luk u prahu, te sve dobro umutite.
U većoj
Tefal tavi otopite puter, pa dodajte smjesu od jaja. U jaja, potom, dodajte sitno nasjeckan svježi paradajz i mladi luk, pa sve pospite sa dijelom (50 g) narendanog edamera. Nakon par minuta po omletu poslažite kriške tosta. Malo ih pritisnite rukama kako bi se što bolje uhvatile za omlet, pa zatim jednu po jednu, zajedno sa dijelom omleta koji se nalazi ispod kriške, okrenite na drugu stranu. Sve pospite ostatkom narendanog edamera i pržite još 1-2 minute.
Na kraju, od četiri kriške tosta napravite dva sendviča, tako što ćete ih preklopiti jedne preko drugih. Svaki sendvič presijecite dijagonalno i poslužite uz mladi luk.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.