3.8.2020. 12:22
0
Piletina s lećom
Mnogi se pitaju kako pripremiti leću, a mi vam donosimo vrlo jednostavan recept, nakon kojeg ćete ovu namirnicu zavoljeti i koristiti puno češće.
Sastojci:

500 g bataka s karabatkom
100 g leće
1 luk
1 mrkva
1 suha chili papričica
200 ml vode
100 ml paradajz sosa
so
biber
šećer
svježi peršun

Uz Tefal ekspresni lonac mnoga jela budu gotova puno brže nego da koristite šerpe, a da pritom budu jednako ukusna. Tako je i sa ovom piletinom u leći.

Na malo ulja prepržite sitnije narezan luk i mrkvu isjeckanu na kolutiće. Tada dodajte batake i karabatake, pa ih zapecite s obje strane.

Nakon toga, ubacite leću i sve dobro izmiješajte, te sve prelijte toplom vodom i paradajz sosom. Dodajte i suhu chili papričicu, zatvorite lonac i izaberite program za kuhanje piletine. Kada lonac počne da otpušta paru, kuhajte jelo oko sedam minuta.

Lonac, potom, skinite s vatre i ostavite da se ohladi, kako biste ga mogli otvoriti. Vratite ga na šporet, dodajte so i biber, te malo šećera. Sve pospite sa sitno nasjeckanim svježim peršunom i krčkajte par minuta. Poslužite toplo uz crni hljeb. Dobar tek, želi Vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.