Kažu da je hobotnica najbolja ispod peke, ali naš kuhar se ne bi složio s tim. Donosimo vam recept koji možete pripremiti kući bez prevelike muke, a rezultat je fantastičan.
Sastojci:
400-500 g hobotnice
100 g dagnji
1 luk
3 češnja bijelog luka
100 ml pasiranog paradajza
100 ml crnog vina
30 g crnih maslina
50 g prezle
maslinovo ulje
svježi peršun
so
biber
mješavina začina
Bilo bi dobro koristiti svježu hobotnicu, ali nećete pogriješiti ni sa smrznutom. Najprije je skuhajte u vodi koju ne treba soliti. Skuhanu hobu isijecite na manje komade a vodu od kuhanja ostavite za poslije.
U dubljoj
Tefal tavi zagrijte maslinovo ulje, pa na njemu prepržite sitnije nasjeckan luk. Nakon što omekša, dodajte komade hobotnice pa ih blago prepržite. Potom, dodajte sitno nasjeckan bijeli luk i svježi peršun, pa poslije par minuta prelijte sa malo vode u kojoj ste kuhali hobu.
Nakon što sve proključa, smanjite vatru, pa ulijte pasirani paradajz i crno vino. Po želji posolite i pobiberite.
Neka se sve krčka oko 10 minuta, pa dodajte masline i prezlu. Lagano promiješajte i po potrebi dodajte mješavinu začina, te skinite s vatre. Ovako pripremljenu hobu poslužite uz kuhanu palentu. Dobar tek, želi vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.