Može se uživati u slatkom, a da vas pritom ne grize savjest. Laganu sutliju od chie naš kuhar je obogatio s voćnim preljevima koji obaraju s nogu.
Sastojci:
sutlija:
30 g chia sjemenki
250 ml bademovog mlijeka
1 kašika meda
preljev 1:
100 g borovnica
1 kašika meda
listići mente
sok ½ limuna
preljev 2:
1 indijska smokva
1 kašika meda
listići mente
sok ½ limuna
U većoj zdjeli pomiješajte chiu, bademovo (može i obično) mlijeko i med, pa ostavite da stoji oko 20 minuta.
U posebnoj zdjeli pomiješajte borovnice, med, listiće mente i sok limuna, pa sve izmiksajte štapnim mikserom dok ne dobijete gusti preljev.
Isto uradite i sa indijskom smokvom, i dobite ćete drugi voćni preljev. Sutliju od chie, potom, prebacite u manje zdjele, pa po svakoj stavite po želji voćni preljev. Možete čak voćne preljeve i pomiješati, pa ih onda stavljati po sutliju. Kako god uradili, sigurni smo da nećete pogriješiti!
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.