26.11.2020. 12:12
0
Mekana piletina s povrćem
Jednostavnost pripreme ovog jela će vas sigurno privući, ali ono što će biti presudno jeste fenomenalan rezultat, a to je mekana, sočna i prekusna piletina.
Sastojci:

500 g pilećih bataka i karabataka
1 veći luk
1 mrkva
1 paradajz
½ stabljike prase
1 kašika senfa
500 ml povrtnog temeljca
origano
mješavina začina
so
biber

Ako ste batake i karabatake kupili u jednom komadu, bilo bi dobro da ih podijelite na zasebne komade. Na malo ulja ih prepržite sa obje strane, da lijepo porumene, pa ih izvadite na tanjur i poklopite.

U istu šerpu, potom dodajte krupnije narezan luk, pa ga dinstajte dok se ne zacakli. Tada dodajte kolutiće mrkve i prase. Ubacite kašiku senfa, te origano, mješavinu začina, so i biber. Sve dobro izmiješajte pa dinstajte par minuta. Na kraju dodajte kockice svježeg paradajza, a po svemu poslažite komade piletine. Sve prelijte povrtnim temeljcem, smanjite vatru, i krčkajte oko 40 minuta uz povremeno lagano miješanje. Ovako pripremljenu piletinu poslužite uz rižu ili solo uz domaći hljeb. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.