Još niste probali kelerabu? Ne oklijevajte, pogotovo što sad imate isproban recept koji će vam ovu namirnicu učiniti omiljenom.
Sastojci:
300 g kelerabe
300 g faširanog mesa
1 manji ljubičasti luk
50 g sušenog paradajza u ulju
1 kašika senfa sa sjemenkama gorušice
100 ml jogurta
svježi peršun
so
biber
Kelerabe ogulite, pa ih stavite u ključalu vodu koju ste prethodno posolili i kuhajte oko 25 minuta, odnosno dok ne postanu mekane.
Za to vrijeme u
Tefal tavi prepržite manji ljubičasti luk koji ste izrezali na kockice, pa mu dodajte faširano meso. Nakon što meso porumeni i omekša, dodajte isjeckan sušeni paradajz i senf sa sjemenkama gorušice, te svježi peršun, so i biber. Pred kraj ulijte jogurt i krčkajte par minuta.
Jelo poslužite tako što ćete na tanjur staviti kelerabu koju trebate presijeći na četiri mjesta kako bi se „rascvjetala“ pa po njoj prelijte umak od mesa.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.