29.4.2021. 12:29
0
Ramazanska čorba
Osim somuna, neizostavan dio iftarske trpeze je i supa, ili čorba, a naš kuhar ima recept za pravu ramazansku čorbu koju možete pripremati kad god poželite nešto toplo, ukusno i okrepljujuće.
Sastojci:

200 g teletine
100 g piletine
50 g bamije
1 kašičica sirćeta
1 mrkva
¼ korijena celera
50 putera
1 kašika brašna
1 šolja mlijeka
50 ml pavlake
1 jaje
1 kašika limunovog soka
muškatni oraščić
biber
so
lovorov list
svježi peršun

Za početak pomiješajte malo vode i sirćeta, pa u to stavite bamiju i ostavite da se namače.

U Tefal šerpi prepržite kockice teletine, pa kada porumeni, dodajte i kockice piletine (pileći file) i nastavite pržiti. Nakon što i piletina porumeni, dodajte kockice mrkve i korijena celera, te bamiju koju ste ocijedili. Sve prelijte sa litrom vode, poklopite i krčkajte oko pola sata.

U tavici rastopite puter, pa dodajte kašiku brašna i neprestano miješajte dok se smjesa ne poveže. Tada ulijte mlijeko i pola šolje vode i nastavite miješati kako se ne bi stvorile grudvice. Dodajte muškatni oraščić, dobro izmiješajte, pa skinite s vatre. Potom, ovu smjesu postepeno dodajte u čorbu ne prestajući s miješanjem. Čorbu začinite po želji sa soli i biberom, ubacite lovorov list i svježi peršun, te nastavite krčkati bez poklopca još 20 minuta.

Pred kraj kuhanja u čorbu umiješajte pavlaku i jaje, te limunov sok i kuhajte još par minuta. Dobar tek, želi Vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.


 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.