4.5.2021. 12:08
0
Fini špagetini
Špageti vam ne mogu dosaditi, jer ih svaki dan možete pripremiti na drugačiji način i sa drugačijim umakom.
Sastojci:

500 g špageta
300 g tikvica
50 g suhog mesa
300 ml paradajz umaka
100 g edamera
50 ml bijelog vina
svježi bosiljak
svježi peršun
maslinovo ulje
so
biber
šećer

U većoj i široj šerpi stavite veću količnu vodu, pa kad proključa dodajte so. Nakon toga, ubacite špagete i pustite da se kuhaju koliko piše na pakovanju.

Za to vrijeme, pripremite ukusni umak. U Tefal wok tavi zagrijte maslinovo ulje, pa dodajte tikvicu isjeckanu na kockice, a potom i kockice suhog mesa. Malo posolite, pobiberite, te dodajte kašičicu šećera. Kada meso i tikvice porumene, dodajte bijelo vino, te listove svježeg peršuna. Pustite da se krčka par minuta, a zatim ulijte paradajz sos. Krčkajte oko desetak minuta, pa dodajte narendani edamer.

Špagete ocijedite, te ih ubacite u tavu i dobro ih izmiješajte sa umakom. Na kraju dodajte sitno nasjeckan svježi peršun i poslužite toplo.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.