Napravili smo brodet u kojem su sve same zvijezde iz vode. Tu je skuša, pa brancin, te pangasius, i na kraju neodoljive kozice. Sve skupa smo nazvali Zvjezdani brodet koji je za prste polizati!
Sastojci:
200 g skuše
200 g brancina
200 g fileta pangasiusa
150 g kozica
1 luk
3 češnja bijelog luka
200 ml povrtnog temeljca
50 ml paradajz sosa
30 g putera
svježi peršun
biber
U širokoj Tefal šerpi popržite sitnije nasjeckan luk, pa kada omekša dodajte sitno nasjeckane bijeli luk i svježi peršun. Sve prelijte povrtnim temeljcem, pa dodajte i paradajz sos. Kada umak proključa, smanjite vatru pa dodajte komade skuše i brancina. Krčkajte oko 15 minuta.
Potom, u šerpu dodajte filete pangasiusa i kozice, te kockicu putera i po želji pobiberite. Poklopite sve i nastavite krčkati još oko 10 minuta. U gotov brodet dodatno možete dodati listiće svježeg bosiljka.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.