Ne morate ići u restoran da biste se počastili nekim specijalitetom. Uz malo truda možete to učiniti i kod kuće, a sve će biti ukusnije kada znate da iza toga stojite upravo vi.
Sastojci:
400 g filea lososa
600 g špinata
50 g palente
2 češnja bijelog luka
20 ml soja sosa
svježi peršun
svježi kopar
bijeli biber u zrnu
maslinovo ulje
so
biber
cherry paradajz
limeta (korica)
Najprije napravite ukusnu podlogu od špinata i palente. U dosta vode koju ste prethodno posolili izblanširajte svježi špinat. Potom, špinat sa dijelom vode od kuhanja prebacite u zdjelu i izmiksajte Tefal štapnim mikserom dok ne dobijete prilično rijetku kremu. Vratite je ponovo u šerpu, i kada proključa umiješajte palentu, pa skinite s vatre. Dobivenom smjesom, zatim popunite oko 1/3 kalupa za muffine i stavite u rernu peći na 180 stepeni oko 20 minuta.
Dok se zalogajčići peku, napravite ukusni tartar od lososa. Za početak u
Tefal sjeckalici izmiksajte svježi peršun, svježi kopar, bijeli luk, te bijeli biber u zrnu, maslinovo ulje, soja sos, so i biber. Miksajte dok ne dobijete finu emulziju s kojom ćete preliti file lososa što ste prethodno isjeckali na sitne kockice.
Jelo servirajte tako što ćete na tanjur najprije staviti malo soja sosa, a po tome poredati zalogajčiće od špinata i palente. Na njih ćete staviti losos i cherry paradajz, pa sve posuti koricom svježe limete.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.