18.12.2023. 15:12
0
Puretinci s pireom
Faširano meso puretine je prilično neutralno, pa ga uz probrane začine i dodatke možete učiniti super ukusnim. Faširane šnicle uz zeleni pire će rado jesti svi ukućani.
Sastojci:

500 g faširane puretine
1 jaje
2 mrkve
20 g parmezana
50 g prezle
bijeli luk u prahu
vlasac
biber

zeleni pire:
300 g špinata
200 g krompira
500 ml povrtnog temeljca
50 g putera
50 ml mlijeka
20 g parmezana
biber

U posebnu zdjelu stavite meso, pa mu dodajte jaje, sitno narendanu mrkvu, prezlu, bijeli luk u prahu, vlasac, biber, te narendani parmezan. Sve dobro izmiješajte kako bi se svi sastojci sjedinili. 

Dobivenu smjesu, potom, prebacite na prozirnu foliju pa oblikujte veću „kobasicu“. Dobro je pričvrstite na krajevima, pa stavite u zamrzivač na sat vremena.

Kada se meso ohladi, izvadite ga iz folije i narežite na kriške jednake debljine. Poslažite u tepsiju i pecite oko pola sata na 200 stepeni.

Dok se šnicle peku, pripremite pire. U veću šerpu stavite špinat i krompir isjeckan na kockice, pa sve prelijte temeljcem od povrća i kuhajte oko pola sata na jakoj vatri.

Tada povrću dodajte mlijeko, puter, narendani parmeza i biber, pa štapnim mikserom izradite pire.

Kuh poh pratite i na facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu i tiktoku.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.