25.12.2023. 15:53
0
Palenta bruskete
Pomalo smo zaboravili na užine, koje nekad mogu nadmašiti kompletne obroke. Palenta bruskete mogu biti odličan „uvod“ u neko glavno jelo, ili čak i lagana večera zbog koje ćete imati mirne i lijepe snove.
Sastojci:

1 l vode
300 g palente
50 g putera
200 ml mlijeka
150 g žutog sira
so

paradajz umak:
ulje
300 g svježeg paradajza
2 češnja bijelog luka
svježi peršun
svježi bosiljak
so
biber
krčkati 15 min.

dodatno:
150 g mozzarelle
100 g krem sira
mikro bilje

U većoj šerpi proključajte vodu, pa dodajte so. Nakon toga uspite palentu i dobro izmiješajte.

Potom, redom u palentu dodajite puter i narendani sir, pa i njih dobro umiješajte. Na kraju u palentu umiješajte i mlijeko.

Od dobivene smjese na tanjiru napravite podlogu u obliku bruskete, te napravite u sredini malo udubljenje. U udubljenje stavite narendanu mozzarellu.

Zatim, napravite umak od paradajza. Na ulju prepržite svježi paradajz izrezan na kockice. Poslije 4-6 minuta dodajte svježi peršun i bosiljak, sitno nasjeckani bijeli luk te posolite i pobiberite po želji. Krčkajte još par minuta, pa dobiveni umak rasporedite po brusketama od palente.

Nakon toga, po paradajz sosu rasporedite krem sir i ostatak narendane mozzarelle, i sve ukrasite sa mikro biljem po želji.

Kuh poh pratite i na facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu i tiktoku.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.