15.1.2024. 12:30
0
Riblji lonac
Jedan od jednostavnijih načina za pripremu ribe jeste da napravite varivo, odnosno u ovom slučaju riblji lonac. Dobar komad ribe i povrće kad se sjedine, dobijete preukusan obrok.
Sastojci:

250 g škrpine
200 g fileta pangasiusa
1 ljubičasti luk
2 češnja bijelog luka
2 svježa paradajza
100 g isjeckanog paradajza iz konzerve
500 ml ribljeg temeljca
maslinovo ulje
lovorov list
svježi bosiljak
vlasac
svježi peršun
so
biber

U šerpi ili dubljoj tavi zagrijte maslinovo ulje, pa na njemu prepržite sitno nasjeckan ljubičasti luk. Nakon toga dodajte ribu u komadu, dakle nemojte je sitniti.

Zatim, dodajte sitno nasjeckan bijeli luk i svježi paradajz izrezan na kockice. Dinstajte 4-6 minuta, pa dodajte lovorov list, isjeckani paradajz iz konzerve, te so i biber. Na kraju sve prelijte ribljim temeljcem, pa još dodajte sitno nasjeckane svježi peršun i bosiljak, i suhi vlasac.

Smanjite vatru i krčkajte sve oko pola sata, uz povremeno miješanje.
Kuh poh pratite i na facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu i tiktoku.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.