27.4.2019. 14:28
1
Podnijela je krivičnu prijavu protiv Dodika i tvrdi da svi građani mogu isto učiniti
Za Source.ba portal govorila je aktivistkinja iz Mostara Amna Popovac koja je prije desetak dana podnijela krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH protiv predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika zbog izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti.

Kako nam je kazala u intervjuu Dodik je na nedavno održanom Sajmu privrede u Mostaru mogao da priča jednu pozitivnu priču, ali on je to iskoristio da priča o ratu.

"Pričao je o tome kako se Bošnjaci prebrojavaju, naoružavaju, a onda je krenuo cijeli slijed ludila i natpisa medijskih. Čak je bilo i tvrdnji da se Bošnjaci naoružavaju da krene napad na Srbe, a doveo je u opasnost čak i Srbe u dolini Neretve, koji su manjina i koji još uvijek nisu priznati kao konstitutivni narod u HNK", kazala je Popovac između ostalog.

Pitali smo je zbog čega se odlučila na ovaj potez, te šta očekuje od Tužilaštva.

Osim toga, razgovarali smo i aktuelnoj temi i prijedlogu da se u RS-u osnuje rezervi sastav policije, odnosno kome bi on uistinu bio potreban. 


Cijeli intervju možete pogledati u nastavku.



Novinar: Lejla Trle
Kamerman i montažer: Almir Biber

 
1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.