9.7.2019. 17:09
2
"Moje uspjehe neko svede i na komentare o mom izgledu. Ako želim ogromne mišiće i imat ću ih. Nekad trening završim bolje i brže od kolega"
Crossfit je relativno mlad sport, koji se prvo počeo razvijati u Americi od 2007. godine, a o ovoj disciplini razgovarali smo sa Amilom Avdukić, Sarajkom koja je osvojila i nekoliko zlatnih medalja u ovoj disciplini.

Amila se crossfitom bavi pet godina i govorila nam je šta je to što ga čini takmičarskom disciplinom, koliko vremena je potrebno za formu te koje su prednosti aktivnosti koje ulaze u okvire crossfita. 

Razgovarali smo i o zastupljenosti žna u sportu, kao i njihove promocije u domaćim medijima. 

Također, govorila je i o tome na koji način se mogu razbiti predrasude i stereotipi o kategorizaciji muških i ženskih sportova.


Cijeli intervju pogledajte u videu.





Novinar: Lejla Trle
Kamerman i montažer: Almir Biber

2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.