12.4.2020. 18:47
0
Niko ne šeta Pionirskom dolinom, obustavljen dolazak čovjekolikih majmuna: Sezonu smo zamišljali drugačije, nedostaje dječija graja
Proljetne dane iskoristili smo kako bismo snimili i atmosferu u Pionirskoj dolini u netipičnim uslovima, prouzrokovanim pandemijom koronavirusa.

Širom države svjedočimo zatvorenim ljetnim baštama, kinima, izletištima, a ništa drugačije nije ni sa popularnom Pionirskom dolinom. 

"Mi smo, poštujući sve naradbe i vodeći računa o zdravlju životinja i posjetilaca, a s obzirom da početkom proljeća inače imamo veći broj osjeta, odam zatovrili Pionirsku dolinu. Međutim, život naravno nije stao. Uposlenici koji brinu o životinjama svoj posao obavljaju ka oi prethodnih godina", rekla nam je Aldijana Hamza iz preduzeća Park,  naglasivši da se vodi računa o poštivanju svih propisanih mjera prilikom kontakta uposlenika, odnosno hranilaca životinja.  

"Mi smo naše kapije obezbijedili, na način da smo postavile barijere na ulaze, dezinfkciona sredstva, rukavice za uposlene. Također, u kontaktu smo sa kolegama iz drugih evropskih zooloških vrtova, pratimo upute Svjetske zdravstvene organizacije kao i upute naših nadležnih službi. Za sada imamo obezbjeđenu hranu i sve životinje su dobrog zdravstvenog stanja.To su aktivnosti koje se provode tokom cijelog dana pa smo naše uposlene podijelili u dva tima, koji rade tokom dana, samo zbog smanjene koncentracije uposlenika na jednom mjestu", naglašava Hamza. 

Proljeće u Pionirskoj dolini 


"Proljeće je predivno u Pionirskoj dolini, životinje uživaju, sada su više tokom dana u vanjskim dijelovima svojih nastojbina kako bi uživale u proljetnom suncu. S nestrpljenjem čekamo da se sve ovo završi i da se ponovo Pionirskom dolinom čuje dječja graja, koja sa ovim proljetnim danima itekako nedostaje. Mi smo sezonu krajem prošle godine zamišljali potpuno drugačije, u planu smo imali dosta projekata koje smo dijelom realizirali, ali dosta toga je stalo.  Sve je bilo spremno i za dolazak još jedne životinjske vrste, tačnije majmuna gibona (čovjekoliki majmun) , koji su trebali doći iz Slovenije", rekla je Hamza, dodavši da nedostaje taj komercijalni dio, zbog čega će se svi troškovi morati nadoknaditi iz troškova KJKP Park u čijem  je sklopu Pionirska dolina. 


Za kraj, podcrtala je, da bez obzira koliko sve ovo bude trajalo, ne smije i vjeruje da i neće doći u pitanje funkcionisanje Pionirske doline. 



Novinar: Lejla Trle
Kamerman i montažer: Izet Tahirbegović 

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.