13.11.2018. 16:49
0
Nije samo prehlada u pitanju: Zbog ovih stvari nije dobro da izlazite vani mokre kose
Svako od nas je dobio upozorenje da ne smijemo izlaziti vani kada nam je mokra kosa.

Piše: Haris Ahbabović

Uprkos svemu, postoji i naučni dokaz koji ukazuje na vezu između mokre kose i izlaska napolje i prehlade, prenosi Telegraf.

Navodno, kada izađete napolje mokre kose rizikujete da vam vlasi kose ispucaju. Hladno vrijeme može da dovede do lomljenja kose i do pojačanog opadanja. Vjetar dolazi u kontakt sa korijenom dlake, a a ko voda koja se zadržala u kosi bude izložena temperaturi na kojoj se voda zamrzava dolazi do promjene volumena, kutikula se podiže i kosa je podložna oštećenjima.

Pored toga što ćete izbjegavati pranje neposredno pred izlazak iz kuće i loše sušenje, postoji još par stvari koje možete da uradite kako biste zaštitile kosu tokom hladnih zimskih dana. Ukoliko vam je kosa suha, pokušajte da koristite dobre i kvalitetne balzame kada je perete kod kuće ili u frizerskom salonu.

ZenaKosa
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.