18.2.2020. 22:15
0
Uz pomoć ovih savjeta imajte lijepo lice i bez šminke
Stižu nam toplija vremena, a s njima često poželimo skinuti šminku s lica i dopustiti koži da uživa u suncu. Donosimo vam 7 savjeta koji će vam pomoći da postignete svjež i zdrav izgled lica bez trunke šminke.

1. Oblikujte obrve

Lijepo počupane i oblikovane obrve ukras su svakog lica, a pogotovo onog nenašminkanog. Definirani lukovi ću vas "uokviriti" i u centar pažnje staviti vaše crte lica.

2. Održite kožu glatkom

To ćete najlakše postići redovitim pilingom. Ako baš osjećate da vaš kupovni piling ne radi dobro svoj posao, u njega ubacite pola čajne kašike kristal šećera. Laganim masiranjem odstranit ćete sve mrtve stanice kože.

3. Hidratizirajte kožu

Nahranjena i vlažna koža reflektira svjetlost i tako koža izgleda zdravije. Na tržištu postoje i posebne hidratantne kreme koje u sebi sadrže reflektirajuće čestice pa svjež izgled možete postići u nekoliko minuta.

4. Štitite kožu od sunca

Osjetljivu i nježnu kožu lica zaštitite od sunčevih UV zraka kremom sa zaštitnim faktorom. Tako ćete izbjeći stvaranje bora i starenje kože.

5. Maskaru zamijenite vazelinom

Efekt dugih trepavica možete postići i bez maskare. Prvo ih rasčešljajte češljićem za trepavice, a zatim na njih četkicom nanesite malo vazelina. Jeftin je, učinkovit i osim estetske uloge ima i onu zdravstvenu – potiče rast novih trepavica.

6. Njegujte zube

Zdravi i bijeli zubi podarit će vam neodoljiv i blistav osmjeh. Mrlje od hrane, kafe i vina lako ćete ukloniti pastom za izbjeljivanje. Također posjetite svog stomatologa i raspitajte se je li stiglo vrijeme za novo uklanjanje kamenca koji zube čini žutima.

7. Nabacite osmijeh i samopouzdanje

Mnoge žene boje se "ogoliti" svoje lice i odbaciti šminku, pogotovo ako ju svakodnevno koriste. Nemojte zaboraviti da i vašoj koži treba redovan odmor od make-upa. Dopustite joj da diše jer će tako postati zdravija i ljepša, a vi zadovoljniji. Široki osmjeh na licu i doza samopouzdanja zasjenit će sve sitne bore, prištiće i ožiljke.



(Lejla Trle) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.