26.5.2016. 14:30
0
"Moj automobil izaziva veliku pažnju jer je to mafijaški model u kakvom se vozio Al Kapone"
Alkaponac star 87 godina privlači veliku pažnju gdje god prođe.

U vremenu u kojem je sve svedeno na neprekidnu trku, predah i zaustavljanje bar na trenutak predstavlja pravi odmor za dušu. Oldtajmerima se vraća vrijeme unazad. Senad Huseini ima nekoliko starih automobila, a ovim hobijem je počeo da se bavi zato što on  nikoga ne vrijeđa, a privlači pažnju svih.

"Ova ljubav se rodila davno. Volim starinska auta, jer me to uvijek asocira na neki mirniji život", rekao je Senad Huseini, osnivač Oldtajmer kluba „Rio” za Source, te dodao: 

"Bavim se ovim već sedamnaest godina. Ova auta sam preko prijatelja nabavljao, odnosno kupovao. Odu prijatelji i vide, odem i ja vidim kako izgleda i u kakvom je stanju, pa kupim"

Ima nekoliko oldtimer automobila, a najviše pažnje izaziva njegov, kako voli reći, Alkaponac, obzirom da se ovakvim automobilom vozio čuveni mafijaš Al Kapone. Kupio ga je 2002. godine, a star je 87 godina. Tako star automobil zahtijeva veliku pažnju i održavanje. 

"Uglavnom se sve da popraviti. Improviziramo neke popravke, ali eto najviše molim Boga da se ne kvare, međutim, ako su u kvaru mi nađemo tokara ili nekog majstora ili tražimo dijelove da zamijenimo. Ne može se ništa modernizirati", rekao je Senad za naš portal.
 
Senad kaže da svi koji su posvećeni ovom hobiju idu po cijelom regionu. Pokazuju svoje automobile, druže se i gdje god prođu izazivaju veliku pažnju. 

Obzirom da mu prija pažnja, koristi svaki sunčani dan da se provoza svojim ljubimcima po gradu. Automobil bira prema tome u koji dio grada ide, a kaže da su mu svi podjednako dragi. Kupiti oldtimer je nepovratna investicija, tvrdi on, te ih je kupovao iz ličnog zadovoljstva.

Pogledajte video prilog!

Novinarka: Merima Druškić
Snimatelji montažer: Ramiz Uzunović


0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.