27.1.2021. 16:01
2
"Arkan i njegovi vojnici su početkom rata pljačkali i silovali po Srebrenici, zapalili su 24 osobe u jednoj kući. Krili smo se u šumama šest mjeseci"
Malo ko nije čuo za Adela Šabanovića iz Srebrenice. Kao dječak je preživio masakr u Zaklopači 1992. godine, a tri godine kasnije i genocid u Srebrenici. Adel je u ratu preživio sve moguće golgote - bio je svjedok silovanja velikog broja Bošnjakinja, a svjedočio je i pokoljima nakon čega su ga tjerali da pere krvave noževe.
Ekipa Source portala danas je posjetila Adela, a tom prilikom sa njim smo razgovarali o ratnim dešavanjima, gdje je Adel izrazio želju da kaže ono što do sada nije često pominjao u medijima.

Novinar: Mirza Malović
Snimatelj i montažer: Kenan Ćemo
2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.