25.12.2018. 11:53
0
Tokom godine preuzeto 113 milijardi aplikacija
?Ako vam je ikada bio potreban razlog da se uključite u razvoj aplikacija, najnovije statistike App Annie mogu da vas ubijede, prenosi TechCrunch.

Prema najnovijim podacima, broj preuzetih aplikacija u 2018. godini iznosio je 113 milijardi, što predstavlja povećanje od deset posto u odnosu na prethodnu godinu.

Čini se da korisnici ne samo da preuzimaju više aplikacija, već izgleda i da troše više na aplikacije.

App Annie tvrdi da je potrošnja širom svijeta porasla za 20 posto u odnosu na prethodnu godinu i sada iznosi 76 milijardi dolara.

Vrijedi naglasiti da je taj iznos izračunat za iOS i Android platforme i istaknuto je da, pošto ne sadrži podatke trećih strana, poput kineskih prodavnica aplikacija, moguće je da bi mogao da bude značajno veći.

U izvještaju se takođe navodi da je mobilno igranje najpopularniji i profitabilniji gejming format, što ne iznenađuje kada uzmete u obzir koliko je novca Epic procijenio da zarađuje Fortnite Battle Royale.

Također se čini da su pretplate u porastu, što znači da su korisnici više novca trošili, zbog čega su kompanije poput Apple-a ohrabrile svoje programere da počnu da usvajaju model pretplate.




(Lejla Trle) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.