5.3.2020. 17:48
0
Slovenija zaustavila uvođenje 5G tehnologije
Vlada Slovenije zaustavila je uvođenje 5G tehnologije.

Kako navode mediji u regiji, vlada je s dnevnog reda skinula strategiju regulatorne agencije AKOS o raspodjeli frekvencijskog spektra za 5G na prijedlog ministra za upravu Rudija Medveda.

On je za slovenske medije izjavio kako su „pitanja o štetnosti 5G tehnologije legitimna“, prenosi SEEbiz.

Slovenija je prva zemlja u svijetu koja je Ustavom zaštitila vodu kao ljudsko pravo i javno dobro i time osigurala da njeni izvori pitke vode, kao budući možda najvažniji strateški resurs, ostanu nacionalno dobro.

Odlaganjem rasprave o odobrenju frekvencijskog spektra za 5G dok se ne istraže efekti te tehnologije na ljude i okolinu, učinjen je daljnji korak u zaštiti zdravlja i očuvanja prirode, prenose mediji.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.