24.9.2019. 20:02
0
Alice ima 96 godina i kao model radi za Gucci i Valentino
Većina modela svoje karijere započinje u ranim tinejdžerskim godinama i “penzionišu” se tokom tridesetih, ali 96-godišnja Alice Pang nije obična manekenka. Naime, ona je počela da radi u industriji mode kada je imala 93 godine.

Alice je iz Hong Konga i uvijek je voljela da se oblači dobro i izgleda elegantno, ali tokom života nikad nije ozbiljnije razmišljala o manekenstvu. Ipak, njena unuka je mislila kako baka to ima u sebi pa kada je vidjela oglas u kojem se traže modeli stariji od 65 godina, poslala je njene fotografije – i izabrali su baš nju.

Kako nikad nije bježala od izazova, Alice je odlučila da proba i iako nije znala ništa o tom poslu, imala je sve osobine da uspije u njemu. Danas je prepoznatljiva kao jedna od najboljih starijih manekenki u Aziji.


“U početku nisam znala kako da se bavim manekenstvom pa me je menadžerka dosta naučila, a i djevojke mi pomažu u šminkanju. Postepeno sam razvijala zanimanje za manekenstvo i postajala sam bolja u tome. Ušla sam u industriju s 93 godine i ovo mi je treća godina kako radim kao model”, rekla je i dodala kako je snimila nekoliko reklama i spotova za razne brendove kao što su Gucci, Ellery ili Valentino.

Alice svoju formu ne pripisuje vježbanju, a kaže kako nema čak ni jutarnju rutinu. Kaže kako su za sve zaslužni geni.

Image result for alice pang model

Dok je većina ljudi puna hvale za njen aktivni životni stil i hrabrost da započne potpuno novu karijeru u svojim devedesetima, Alice ima i kritičare, a većina njih kaže da bi trebalo da se blači i ponaša u skladu s godinama.

Ipak, odlučila je da ih ignoriše rekavši da joj je bitna jedino – njena sreća, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.